Fotoboek Vogels van de IJmond - Foto's gezocht!

Op initiatief van Jelle van der Helm zijn we onlangs gestart met het maken van een fotoboek over de vogels van de Zuidpier en omstreken. Ons doel is om van zo veel mogelijk van de in de IJmond waargenomen vogelsoorten één of enkele foto's op te nemen, en zodoende een beeld te schetsen van de avifauna van dit bijzondere stukje Nederland. Het moet gaan om foto's die daadwerkelijk in de IJmond zijn genomen. Bij elke foto worden, naast de soortnaam, ook de datum, de exacte locatie en de naam van de fotograaf vermeld. In sommige gevallen zal aanvullende informatie worden opgenomen.  

In deze fase willen we graag twee dingen van jullie weten:

1) Wie heeft er mooie foto's en wil deze beschikbaar stellen? We nodigen jullie uit om foto's in te sturen naar
pierboek [@] gmail.com. Gelieve foto's in een hoge resolutie toe te sturen met als bestandsnaam 'soortnaam_locatie_datum_maker'. Toegezonden foto's zullen we tijdelijk online plaatsen (zie hier, hier en hier), zodat een ieder kan zien welke soorten nog ontbreken en welke soorten nog 'verbeterd' kunnen worden. We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen bereid zijn om hun (digitale) archief door te spitten. Er ligt vast nog een schat aan niet eerder vertoond materiaal op de plank!

2) Wie heeft nu al interesse in dit prachtige fotoboek en is van plan om een exemplaar aan te schaffen (voor slechts een paar 'tientjes')? Omdat we nog een aantal knopen hebben door te hakken over de precieze vorm van het fotoboek, de oplage, de kosten(verdeling), etc, zouden we heel graag al weten wie er belangstelling heeft. Laat het ons weten via
pierboek [@] gmail.com.Goudhaan, Zuidpier, IJmuiden, 8 oktober 2010 (Jelle van der Helm)


Foto’s blijven eigendom van de maker; door aanlevering van een foto gaat de maker akkoord met (eventuele) plaatsing in het fotoboek. Aangeleverde foto's zullen niet verder worden verspreid dan via opname in het fotoboek. Makers van foto’s ontvangen geen vergoeding - wel denken we nog na over een andere gepaste beloning. 


 


home